De boerderij

De rundveehoeve van de familie Onghena  ligt in het groene Waasland met zijn bolle akkers. Al sinds ... is het een echt familiaal veebedrijf. Er wordt  op de 55 hectaren akkers gras, maïs en granen geteeld, helemaal gericht op de uitgebalanceerde voeding van de 200-tal dieren. Deze veestapel bestaat uit Blonde d'Aquitaine. De dieren worden regelmatig gecontroleerd of ze antibioticavrij en zonder toegevoegde hormonen en andere groeibevorderaars ontwikkelen.


Blonde d'Aquitaine is een vleestypisch rundveeras. Het ras vindt het ras haar oorsprong in de Zuidwest-Franse regio Aquitanië. Tot 1920 waren er drie onderrassen in Aquitainië en omgeving; namelijk de Garonnaise rondom de river de Garonne tussen Agen en Bordeaux, de Quercy en de Blonde van de Pyreneeën aan de voet van de westelijke Pyreneeën. Door deze rassen te combineren en te kruisen met enkele andere rassen, zoals de Limousin en Charolais, ontstond een vleesras dat unieke eigenschappen wist te combineren. 
Die eigenschappen zorgen voor een superkwaliteit van het rundvlees. Geen wonder, want dit rustieke ras Blonde d'Acquitaine combineert de natuurlijke geboorten zonder keizersnede en zonder antibiotica met een sterke weerstand tegen ziekten.


De runderen leveren  heel gezond, lekker, mager, sappig en mals vlees. 

De boerderij

De rundveehoeve van de familie Onghena  ligt in het groene Waasland met zijn bolle akkers. Al sinds ... is het een echt familiaal veebedrijf. Er wordt  op de 55 hectaren akkers gras, maïs en granen geteeld, helemaal gericht op de uitgebalanceerde voeding van de 200-tal dieren. Deze veestapel bestaat uit Blonde d'Aquitaine. De dieren worden regelmatig gecontroleerd of ze antibioticavrij en zonder toegevoegde hormonen en andere groeibevorderaars ontwikkelen. De runderen leveren  heel gezond, lekker, mager, sappig en mals vlees. 

Op de boerderij

 

(H)EERLIJK VLEES

(H)EERLIJK VLEES

.cw-mod-contact-light-clean-buttons .btn-submit { margin-left: auto; margin-right: auto; float: left; }